Valnøddeboller/brød

40 g gær

2 spsk. Honning

6 dl lunken vand

1 kg mel (gerne med højt glutenindhold)

2 spsk. salt

100 g valnødder (hakkes og svitses på en tør pande i et par minutter)    

 

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i honning og halvdelen af det lunken vand. Mel (900 g), salt og valnødder blandes i opløsningen sammen med resten af vandet. Bland ca. 3 min i røremaskine og herefter ca. 5 min i hånden, på bordpladen for bedre resultat. Yderligere mel tilsættes efter behov, dejen skal være lidt klæg men ikke hænge fast i bordet. Dejen hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå luften ud af dejen i ca. 2 min. Del i 16 lige store dele, bollerne rulles i hånden, og lægges på en plade med bagepapir, enten enkeltvis eller i bikubemønster. Bollerne hæver igen til dobbelt størrelse ca. 50 min. Det er den sidste hævning der giver den gode, bløde struktur i de færdige boller, så pas på ikke at ødelægge den ved at slå til pladen, eller smække med ovn lågen når du sætter dem i ovnen.

Bollerne bages på mellemste rille ca. 20 min ved 200° C alm. ovn, i bikubemønster ca. 30 min. Bollerne tages ud af ovnen og afkøles på en bagerist.

 

Tips.

Husk man kan altid høre om brødet er færdigt ved at banke let på bunden, hvis det har en hul lyd er brødet færdigt, ellers må det i oven igen.

| Svar

Nyeste kommentarer

11.11 | 06:41

uhmm dine chokolade cookies smager bare som en drøm. mums :)

02.12 | 17:05

Nåååhhh! 😘

02.12 | 17:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

02.12 | 16:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆