(10-12 personer)
Start med at lave hindbærfromahen og anret i 10 små portionsglas. Først et lag hindbærfromage også et lag chokolademousse når det første er stift.
Hindbærfromage:
250 g hindbær (gerne frosne)
4 blade husblas
2 dl græsk yoghurt 10%
2 dl creme fraiche 18%
2 tsk vanillesukker (eller mere, hvis du som jeg elsker smagen)
1 ½
dl floursukker
Evt. skallen af 1 usprøjet lime (undlader jeg)
2 dl stift pisket piskefløde
Kog hindbærerne og purér med en blender eller ved at passere gennem en sigte. Læg hus-blasen
i koldt vand ca 5 min. Opløs husblas i den let afkølede hindbærsauce. Stil til side. Bland yoghurt, creme fraiche, vanillesukker, limeskal og floursukker. Vend yoghurtblanding, flødeskum og den nu kolde hindbærsauce forsigtigt.
Anret i 10 små portionsglas. Først et lag hindbærfromage også et lag chokolademousse.
TIP: forslag: Tag først hindbærfromage i glas sæt dem på køl og bagefter hænd chokolade mousse
i glas så bliver det pænere. Stil til afkøling ca 4 timer til sidst.
Chokolademousse:
200 g chokolade. Marabou's den gode chokolade ( forslag 72 %)
9 past.
Æggeblommer
75 g sukker
½ liter piskefløde
Hak chokoladen fint og kom den i en metalskål. Sæt skålen i vandbad indtil chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne hvide og
luftige med sukkeret. Hæld den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer og pisk. Pisk piskefløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokolade-blandingen.
Lige inden servering pyntes med fx et par friske
hindbær og dryp med lakridssirup på toppen.