Særligt BAGEGREJ: halvrunde silikoneform små 3 cm i
diameter , Silikomart æbleform , slik termometer
·
Start
med at lave kuglerne i halvkugler eller andre små silikone former.
·
Dernæst
laver du kiksebundene.
·
Derefter
samler du kagen
·
Derefter
når de er dybfrosne - laver du glaze så den bliver 35 grader og hælder over
dem.
·
Derefter
skal der en stilk i dem foroven. Se nedenstående opskrift...
-------------------------------------------------------------------------------------
MOKAÏ
KUGLER MED ÆBLE
2 blade husblas
½ dl MOKAÏ Pink Apple
1 dl friskpresset æblesaft
½ tsk rød farve
MOKAÏ
KUGLER MED ÆBLE
Læg din husblas i blød i koldt vand. Varm MOKAÏ Pink
Apple, friskpresset æblesaft og rødfarve op til kogepunktet.
Tag det af varmen. Vrid din husblas for vand og
smelt heri.
Kom saften i en
sprøjtepose, klip et lille hul og fylde dine halvrunde silikoneforme med væsken
og kom den på frost i 2-3 timer.
-----------------------------------------------------------------------------------------
KIKSEBUND
90 g Digestive kiks
50 g havrefras
70 g hakket hvid chokolade
75 g smør
1 knivspids salt
KIKSEBUND
Blend dine kiks sammen havrefras til en mel.
Smelt din chokolade og dit smør i mikroovnen eller over et vandbad
hver for sig. Rød det derefter sammen de
2 ting.
Rør chokolademasse sammen med din hjemmelavet kikse- havrefras mel og tilsæt
salt.
Rul det fladt ud mellem
to stykker bagepapir, kom bunden på frost i 30 minutter. Tag herefter din bund
ud og udstik små bunde i 2 centimeters størrelse. Kom dine bunde på frost
indtil du skal bruge dem.
-------------------------------------------------------------------------------------
MOKAÏ
MOUSSE MED ÆBLE
3 blade husblas
½ dl MOKAÏ Pink Apple
½ dl friskpresset æblesaft
40 g sukker
125 g creme fraiche 38%
1 tsk vanilje pasta fra tube eller skrab indhold fra
en vaniljestang i.
2 dl piskefløde
Lidt rød farve evt.
MOKAÏ MOUSSE MED ÆBLE
Læg husblas i blød i
koldt vand. Kog MOKAÏ Pink Apple og æblesaft, samt sukker op til lige under
kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme saft. Lad det
køle let af. Vend din cremefraiche sammen med din vaniljepasta. Vend det
herefter sammen med den kølede saft. Pisk fløden til en let pisket flødeskum,
og vend den ad to omgange sammen med cremefraiche massen. Din mousse er nu klar
til brug.
-------------------------------------------------------------------------------------
SAMLING AF SELVE KAGEN:
Tag dine æbleforme fra Silikomart, fyld dine forme
med halvdelen af moussen.
Tag dine æble halvkugler ud fra frost og kom dem ned
i æbleformen ovenpå den mousse du har fyldt i.
Kom herefter resten af din mousse og fyld formen op.
Pres dine små bunde på toppen af æbleformene. Kom
formen på frost i 3-4 timer.
Til sidst tager du dine æbleforme ud af fryseren, og bruger
nedenstående glaze opskrift til dine kager. Dine kager skal være gennemfrosne
for at det virker.
Pynt med blade og grene fra et æbletræ hvis du er så
heldig at have et i din have.
Alternativt kan du bruge enden af en vaniljestang
til at lave æblets gren.
-------------------------------------------------------------------------------------
Glaze:
6 blade husblas
150 g sukker
88 g vand
150 g glukose
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
farve efter ønske
- lysegrøn eller mørkerød
Pynt:
Hak noget chokolade og læg det på en fad så det
ligner jord..
Rest af vaniljestang som klippes i små stykker til
stilken
Glaze:
Sukker, vand og glucose gives et opkog. Der
tilsættes udblødt gelatine og kondenseret mælk. Dette hældes over den hakkede
hvide chokoladen og farve tilsættes. Det hele emulgeres med stavblender.
Køles til 35 grader så den er klar til at hælde over
æblerne.
Tag en rist og sæt over en brandepande og stil de
frosne æbler på den. Hæld derefter glaze over æblerne.