Hindbærfromage og chokolademousse med lakrids

(10-12 personer)

Start med at lave hindbærfromahen og anret i 10 små portionsglas. Først et lag hindbærfromage også et lag chokolademousse når det første er stift.

Hindbærfromage:
250 g hindbær (gerne frosne)
4 blade husblas
2 dl græsk yoghurt 10%
2 dl creme fraiche 18%
2 tsk vanillesukker (eller mere, hvis du som jeg elsker smagen)
1 ½ dl floursukker
Evt. skallen af 1 usprøjet lime (undlader jeg)
2 dl stift pisket piskefløde

Kog hindbærerne og purér med en blender eller ved at passere gennem en sigte. Læg hus-blasen i koldt vand ca 5 min. Opløs husblas i den let afkølede hindbærsauce. Stil til side. Bland yoghurt, creme fraiche, vanillesukker, limeskal og floursukker. Vend yoghurtblanding, flødeskum og den nu kolde hindbærsauce forsigtigt.

Anret i 10 små portionsglas. Først et lag hindbærfromage også et lag chokolademousse.

TIP: forslag: Tag først hindbærfromage i glas sæt dem på køl og bagefter hænd chokolade mousse i glas så bliver det pænere. Stil til afkøling ca 4 timer til sidst.

 

Chokolademousse:
200 g chokolade. Marabou's den gode chokolade ( forslag 72 %)
9 past. Æggeblommer
75 g sukker
½ liter piskefløde

Hak chokoladen fint og kom den i en metalskål. Sæt skålen i vandbad indtil chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret. Hæld den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer og pisk. Pisk piskefløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokolade-blandingen.

Lige inden servering pyntes med fx et par friske hindbær og dryp med lakridssirup på toppen. 

| Svar

Nyeste kommentarer

11.11 | 06:41

uhmm dine chokolade cookies smager bare som en drøm. mums :)

02.12 | 17:05

Nåååhhh! 😘

02.12 | 17:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

02.12 | 16:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆