Banan isen:
1/2 liter piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
3-4 bananer
50-100 gram valnødder
Pisk piskefløden og kondenseret mælk til en pisket lækker creme.
Hak alle bananerne
til en mos og bland i cremen.
Hak valnødderne til mindre stykker og bland i cremen. Sæt den på frost i minimum 6 timer…
Anretning af desserten:
40 gram hakket chokolade 56 %
2 chokoladeskaller
køb eller lav dem selv
1 hjemmelavet banan is med valnødder ( se øverst på denne side opskriften)
Tag 40 gram chokolade 56 % chokolade og hak fint og læg på en tallerken…
Sæt en chokoladeskal
så den står fast på tallerkenen.
Tag isen op fra fryseren og lav en passende kugle der kan være nede i skallen uden at revne den. Der skal kunne være en chokolade skal ovenpå igen. Så isen bliver lukket inde.
Lav derefter nedenstående karamel sauce og hæld over desserten så chokolade skallen går i opløsning.
Karamelsauce:
- 100 g. fløde
- 75 g. brun farin
- 75 g. saltet
smør
- 5 g. maldon salt
- 8 g. mørk rom
Karamel sauce:
Kog fløde, farin, salt og smør op. Pisk det godt sammen under opvarmning. Tilsæt tilsidst rom og rør det ud i
saucen. Bruges ved ca 80 grader. Det kan være nødvendigt at varme den op til 90 grader.
Velbekomme