Ingredienser til 8 personer:
Tærtebund
150 ghvedemel
75 gsukker
1 knivspidssalt
125 gkoldt smør
1 spsk. smør til formen
Fyld
3 dlpiskefløde
180 g mørk chokolade
300-400 g jordbær
2 spsk. usaltede pistacienødder uden skal (kan købes i grønthandler)
Sådan gør du
Tærtebund
1. Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet.
2. Smør en tærteform med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten.
3. Prik dejen med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter, til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
4. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.
Fyld
6. Varm fløde op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i den varme fløde.
7. Lad massen køle og tykne en smule i en skål i køleskabet cirka 15 min, og fordel den derefter i den afkølede tærte.
8. Rens og nip jordbærrene, skær dem i halve. Sæt dem ovenpå chokolademassen både op og nedad så de står lidt skævt.
9. Hak pistacienødderne, og drys dem over jordbærtærten.
9. Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, og gerne natten over.