Jordbærtærte med chokolade

Ingredienser til 8 personer:

Tærtebund
150 ghvedemel
75 gsukker
1 knivspidssalt
125 gkoldt smør
1 spsk. smør til formen

Fyld
3 dlpiskefløde
180 g mørk chokolade
300-400 g jordbær
2 spsk. usaltede pistacienødder uden skal (kan købes i grønthandler)

Sådan gør du

Tærtebund
1. Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet.
2. Smør en tærteform med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten.
3. Prik dejen med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter, til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
4. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.

Fyld
6. Varm fløde op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i den varme fløde.
7. Lad massen køle og tykne en smule i en skål i køleskabet cirka 15 min, og fordel den derefter i den afkølede tærte.
8. Rens og nip jordbærrene, skær dem i halve. Sæt dem ovenpå chokolademassen både op og nedad så de står lidt skævt. 
9. Hak pistacienødderne, og drys dem over jordbærtærten.
9. Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, og gerne natten over.

| Svar

Nyeste kommentarer

11.11 | 06:41

uhmm dine chokolade cookies smager bare som en drøm. mums :)

02.12 | 17:05

Nåååhhh! 😘

02.12 | 17:03

Det er fantastisk hvad du kan lave! 😍💥👍

02.12 | 16:59

Du laver de skønneste påhit! 🎇 🎆